Guldfisk

Info

Fast holdstruktur:
Hver aften (mandag til torsdag) er der tre forskellige hold/niveauer:

  1. Guldfisk: Med forældre i vandet (vejledende 3-5 år)
  2. Søløver: Svømmer selv med flydehjælp - et par forældre er evt. i vandet som "hjælpere" i starten (vejledende 4-6 år)
  3. Delfiner: Svømmer selv uden forældre (vejledende 5-7 år)
Inden sæsonstart (og evt. i løbet af sæsonen) kan instruktøren flytte enkelte børn imellem grupperne. Det er vigtigt, at børnenes færdigheder og forudsætninger i vandet er i fokus, så vi får hold med et nogenlunde ens niveau til gavn for alle. Mange børn har gået til svømning i klubben, siden de var babyer. Derfor bør utrænede svømmere som hovedregel begynde på et hold med yngre svømmere end deres egen alder.
 
GULDFISK (vejledende 3-5 år)
 
Børnene kommer i vandet sammen med deres forældre og der vil gøres brug af hjælpemidler.

Nogle børn kommer direkte fra babysvømmeholdene om søndagen (nu er de pludselig blevet STORE svømmere), andre børn har brug for et ekstra år med trygheden af at have forældrene med i vandet, og endnu andre er nye børn i klubben.
 
På Guldfiskeholdet er der naturligvis stadig fokus på leg, glæde og tryghed ved vandet, men i forhold til babysvømmeårene, så kommer der nu langt mere svømmeteknik. Børnene er blevet gode til at lytte og forstå beskeder, og de er mere kropsbevidste. Den øgede bevidsthed kan dog også ind imellem give lidt bagslag og gøre børnene lidt utrygge igen. Derfor er det vigtigt, at du som forælder er med og støtter, smiler og afdramatiserer og viser din egen glæde ved vand (eller lader som om!). Børnene vænnes i løbet af året LANGSOMT til at svømme uden forældrene. De vænner sig til at bevæge sig frit i bassinet med flydehjælp - skumslanger, forskellige plader mv. I løbet af sæsonen kommer øvelser, hvor forældrene skal lidt væk fra egne børn. Når tiden er klar til det hen på sæsonen, kan vi starte med at svømme uden forældrene i 5-10 minutter og langsomt trappe op, så forældrene til sidst ikke er med i vandet.
 
HUSK god badehygiejne for at sikre en god vandkvalitet - alle der skal i vandet skal vaskes godt fra top til tå!
Klik venligst her for at læse hele beskrivelsen

Aktivitetshuset/Varmt vand bassin