Holdbeskrivelser opdateret 2023:


Guppier

Babyer fra 0-1 år

Velkommen i svømmeklubben med dit helt lille barn!

Babysvømning er en helt fantastisk måde at være sammen med sit vidunderlige, lille barn. Babyer har fra fødslen en forunderlig fortrolighed med det våde element, så det er næsten en skam ikke at udvikle og nyde sin lille vandhund. Vær ikke overrasket, hvis dit barn allerede dykker og laver butterflybevægelser på den første dag! Eller i 8-9 månedersalderen svømmer bevidst omkring i sin badering og samler plasticællinger sammen! De små kan lære det mest utrolige, og de er som regel glade for vandet fra starten af.

Babyerne kan i princippet starte, når navlestumpen er faldet af. Der er dog også nogle der siger, at de skal være 8-12 uger gamle. Vi lader det være op til de enkelte forældre at vurdere – som regel er de mere pylrede end instruktørerne!

Vandet i vores bassin er dejlige 34 grader varmt, og vandkvaliteten på anlægget fra 2014 er helt i top. Det er perfekt for de helt små babyer. I mellemgangen er der rigtig fine faciliteter med pusleplads og hævede badekar til de helt små. Vær dog opmærksom på, at den voksne, der skal med i vandet selvfølgelig skal forbi dame- eller herreomklædningen selv. Her kan man tage puslepuder med, som de små kan ligge på, mens man selv bader. Hvis man er to forældre, skal man regne med, at det kun er den ene forælder, der kan komme med i vandet.

Forældre skal huske, at hvis de selv er positive og virker glade for vandet, så vil det smitte af på børnene.

Der er to forskellige tider at vælge imellem. Her er det vigtigt for os, at inddeling sker efter alder (over 7 måneder kl. 9 - under 7 måneder kl. 10.30) og ikke efter tidspunktet. Det er vores erfaring, at babyernes søvnrytmer skifter så meget i løbet af en sæson, at svømmetidspunktet ikke kan passes ind efter søvnen – men på svømmedagen søndag må det nødvendigvis være omvendt! Til gengæld venter der ofte en seriøs lur efter babysvømningens udviklende sansebombardement!

HUSK god badehygiejne for at sikre en god vandkvalitet - alle der skal i vandet skal vaskes godt fra top til tå! Vi anbefaler, at babyerne bruger badetøj med "lækage-barriere" (elastikker ved ben og mave) og også gerne en badeble. Badeble kan dog fravælges, da de nogle gange giver en del uhensigtsmæssig opdrift i vandet. Selvom uheld i form af afføring nærmest aldrig sker på de 30 minutter holdene varer, så er det noget, vi skal være opmærksomme på, da det lukker svømmesalen i mere end et døgn, når det sker. Undgå store måltider lige før svømning. Bliv hjemme hvis barnet er syg/har diarre.

 

 

Muslinger

Børn fra 1-2 år

Glæde ved vand!

De små etårige kan hænge i kanten selv og begynder at gå abegang. Genkender tydeligvis alle de dejlige sange og lege. De lærer hurtigt, hvad det vil sige at plaske, sparke, puste bobler og dykke. Når de kan gå, kan de også springe fra kanten og gå på den store måtte. Og samtidig er de meget lærenemme og lærer en hel masse. Med forskellig flydehjælp kan de bevæge sig frit rundt i bassinet og en masse ”rigtige” svømmebevægelser kan sagtens leges ind allerede i denne alder. Udover indlæring af svømmebevægelser og tilvænning og glæde ved vand fokuseres der meget på sikkerhed og selvredning – f.eks. at holde fast i kanten/pladen/hulahop-ringen eller at ”komme op på båden igen”.

Holdene er både for nybegyndere og dem, der startede sidste år. Der er to hold på svømmedagen søndag, og instruktørerne vil muligvis gerne have lov til at flytte "nye" svømmere til det ene hold og "gamle" svømmere til det andet, hvis det kan give mere ensartede hold og bedre undervisning. Ved tilmelding behøver I ikke tage højde for dette men kan vælge frit.

HUSK god badehygiejne for at sikre en god vandkvalitet - alle der skal i vandet skal vaskes godt fra top til tå!

Søheste

Børn fra 2-3 år

Sprudlende, vilde og glade!

De toårige børn elsker at komme til svømning! De synger med på sangene og hilser på deres instruktør i SPAR!

Børnene leger ivrigt med på de mange nye fantasifulde lege. Igennem disse lege vænner de sig meget til vandet. Vi dykker og springer vilde spring fra kanten, svømmer med plader på ryg og mave. Plaskeben er crawlben, og dem bliver de gode til. Vi begynder at ride på søhestene (de lange skum-slanger) og meget, meget andet.

Begge holdene søndag er både for nybegyndere og dem, der er startet de foregående år, og tilmeldingen er helt fri. Men instruktørerne vil muligvis gerne have lov til at flytte rundt på svømmerne - f.eks. "nye" svømmere til det ene hold og "gamle" svømmere til det andet, hvis det kan give mere ensartede hold og bedre undervisning.

HUSK god badehygiejne for at sikre en god vandkvalitet - alle der skal i vandet skal vaskes godt fra top til tå!


 

Hverdagshold (3-8 år)

Fast holdstruktur:

Hver aften (mandag til torsdag)* er der tre forskellige hold/niveauer:

1. Guldfisk: Med forældre i vandet (vejledende 3-5 år)

2. Søløver: Svømmer selv med flydehjælp - et par forældre er evt. i vandet som "hjælpere" i starten (vejledende 4-6 år)

3. Delfiner: Svømmer selv uden forældre (vejledende 5-8 år

Inden sæsonstart (og evt. i løbet af sæsonen) kan instruktøren flytte enkelte børn imellem grupperne. Det er vigtigt, at børnenes færdigheder og forudsætninger i vandet er i fokus, så vi får hold med et nogenlunde ens niveau til gavn for alle. Mange børn har gået til svømning i klubben, siden de var babyer. Derfor bør utrænede svømmere som hovedregel begynde på et hold med yngre svømmere end deres egen alder.

GULDFISK (vejledende 3-5 år)

Børnene kommer i vandet sammen med deres forældre, og der vil gøres brug af hjælpemidler.

Nogle børn kommer direkte fra babysvømmeholdene om søndagen (nu er de pludselig blevet STORE svømmere), andre børn har brug for et ekstra år med trygheden af at have forældrene med i vandet, og endnu andre er nye børn i klubben.

På Guldfiskeholdet er der naturligvis stadig fokus på leg, glæde og tryghed ved vandet, men i forhold til babysvømmeårene, så kommer der nu langt mere svømmeteknik. Børnene er blevet gode til at lytte og forstå beskeder, og de er mere kropsbevidste. Den øgede bevidsthed kan dog også ind imellem give lidt bagslag og gøre børnene lidt utrygge igen. Derfor er det vigtigt, at du som forælder er med og støtter, smiler og afdramatiserer og viser din egen glæde ved vand (eller lader som om!). Børnene vænnes i løbet af året LANGSOMT til at svømme uden forældrene. De vænner sig til at bevæge sig frit i bassinet med flydehjælp - skumslanger, forskellige plader mv. I løbet af sæsonen kommer øvelser, hvor forældrene skal lidt væk fra egne børn. Når tiden er klar til det hen på sæsonen, kan vi starte med at svømme lidt uden forældrene i 5 minutter og langsomt trappe op, så børnene oplever, at de kan svømme uden deres forældre.

HUSK god badehygiejne for at sikre en god vandkvalitet - alle der skal i vandet skal vaskes godt fra top til tå!

SØLØVER (vejledende 4-6 år)

Børnene på dette hold vil skulle svømme uden forældre i vandet ved brug af hjælpemidler. Vi vil gøre brug af et par forældre hver gang som "hjælpere", dette aftales på forhånd med instruktøren.

Børnene svømmer med forskellige flydehjælpemidler - skumslanger, forskellige plader mv. - og vænner sig til at være i vandet uden forældrene. Der er fokus på leg og glæde ved vandet, men vi laver også en hel del svømmeøvelser såsom:
crawlben ryg/mave, kigge ned i vandet, vejrtrækning, begyndende armtag, begyndende butterflybevægelser, flydeøvelser mv.

Holdstørrelsen tilstræbes at være max. 7-8 svømmere. Dette giver mulighed for, at instruktøren
kan beslutte, at enkelte forældre kan komme med i vandet - enten som hjælp til
hele gruppen eller til eget barn.

Forældrene bør være i svømmesalen eller på gangen, med mindre der er lavet særlig aftale.

HUSK god badehygiejne for at sikre en god vandkvalitet - alle der skal i vandet skal
vaskes godt fra top til tå!

DELFINER (vejledende 5-7 år)

Fra sæsonstart først i september skal alle børn alene i vandet uden forældre.

Vores dygtigste børn – delfinerne – skal på deres sidste år i BIFs Svømmeklub blive gode til at svømme og klare sig godt i vandet. De fleste skal til at svømme baner i vores næsten for lille bassin, svømmer og dykker livligt omkring. Børnene kan normalt kun gå på Delfinholdet til og med det år, de går i 1. klasse. Så i sæsonen 23/24 er tilmelding åben for børn fra 2016 og yngre. Hvis holdene ikke fyldes op før sæsonstart, tager vi også børn fra 2015 ind (ledige pladser fra august).

Året afsluttes fx med at ”svømme mærker” (25m, 50m…) og måske med et besøg i den store svømmehal (hvor fremtidig svømmekarriere kan udvikles)?

Forældrene bør være i svømmesalen eller på gangen, med mindre der er lavet særlig aftale.

HUSK god badehygiejne for at sikre en god vandkvalitet - alle der skal i vandet skal vaskes godt fra top til tå! Selvom børnene er store, skal I hjælpe dem med at gøre det ordentligt.

 

--------------------------------------

Diverse hold:

Tunfisk

Holdet er fra ca. 8 - 12 år.

Hvad laver vi hos tunfisk – Vi har sjov motion på land og i vand. Vi vil få pulsen op, vi laver styrketræning på det niveau den enkelte er på, med egen kropsvægt og simple redskaber.

Der vil hver gang være øvelser på land og i vand. Man møder i hallen omklædt til badetøj, det er tilladt at have en dunk med vand med ind. Der er mulighed for at skalere øvelserne så alle kan deltage.

En træning er typisk opdelt:

  • Opvarmning
  • Styrke
  • Kondition
  • ”leg”
  • Afkøling

Kom og få brændt noget energi af!

HIIT – for voksne

Tempoet er højt. Musikken er høj, konditionen vil blive sat på prøve.

Styrken vil blive udfordret. Lattermusklerne bliver rørt.

Vi vil afslutte timerne med afspænding.

Alle kan deltage og husk masser af vand

Rokker

Vandaerobic fra 16-99 år.

På rokkeholdet laver vi den klassiske vandaerobic.

Vandaerobic er både sjovt og effektivt. Vi vil til god musik benytte os af vandets modstand til at få trænet både vores muskler og led. Vi vil bruge træningsredskaber undervejs, som vil øge intensiteten af træningen. Vandaerobic er også en god form for fedtforbrænding. Alle kan være med uanset alder og træningsniveau, da vi selv skaber tempo og modstand. HUSK – Badetøj, håndklæde og vand.