Guppier

Info

Babyer fra 0-1 år

Velkommen i svømmeklubben med dit helt lille barn!

Babysvømning er en helt fantastisk måde at være sammen med sit vidunderlige, lille barn. Babyer har fra fødslen en forunderlig fortrolighed med det våde element, så det er næsten en skam ikke at udvikle og nyde sin lille vandhund. Vær ikke overrasket, hvis dit barn allerede dykker og laver butterflybevægelser på den første dag! Eller i 8-9 månedersalderen svømmer bevidst omkring i sin badering og samler plasticællinger sammen! De små kan lære det mest utrolige, og de er som regel glade for vandet fra starten af.

Babyerne kan i princippet starte, når navlestumpen er faldet af. Der er dog også nogle der siger, at de skal være 8-12 uger gamle. Vi lader det være op til de enkelte forældre at vurdere – som regel er de mere pylrede end instruktørerne! 

Vandet i vores bassin er dejlige 34 grader varmt, og vandkvaliteten på anlægget fra 2014 er helt i top. Det er perfekt for de helt små babyer. I mellemgangen er der rigtig fine faciliteter med pusleplads og hævede badekar til de helt små. Vær dog opmærksom på, at den voksne, der skal med i vandet selvfølgelig skal forbi dame- eller herreomklædningen selv. Her kan man tage puslepuder med, som de små kan ligge på, mens man selv bader. Hvis man er to forældre, skal man regne med, at det kun er den ene forælder, der kan komme med i vandet.  

Forældre skal huske, at hvis de selv er positive og virker glade for vandet, så vil det smitte af på børnene.

Der er to forskellige tider at vælge imellem. Her er det vigtigt for os, at inddeling sker efter alder (over 7 måneder kl. 9 - under 7 måneder kl. 10.30) og ikke efter tidspunktet. Det er vores erfaring, at babyernes søvnrytmer skifter så meget i løbet af en sæson, at svømmetidspunktet ikke kan passes ind efter søvnen – men på svømmedagen søndag må det nødvendigvis være omvendt! Til gengæld venter der ofte en seriøs 4-timerslur efter babysvømningens udviklende sansebombardement!

HUSK god badehygiejne for at sikre en god vandkvalitet - alle der skal i vandet skal vaskes godt fra top til tå! Vi anbefaler, at babyerne bruger badetøj med "lækage-barriere" (elastikker ved ben og mave) og også gerne en badeble. Badeble kan dog fravælges, da de nogle gange giver en del uhensigtsmæssig opdrift i vandet. Selvom uheld i form af afføring nærmest aldrig sker på de 30 minutter holdene varer, så er det noget, vi skal være opmærksomme på, da det lukker svømmesalen i mere end et døgn, når det sker. Undgå store måltider lige før svømning. Bliv hjemme hvis barnet er syg/har diarre.

Klik venligst her for at læse hele beskrivelsen

Aktivitetshuset/Varmt vand bassin